Tots passem per un procés abans de fer una compra a Internet, es diu el cicle de compra.

Podriem dir que és un procés mental en el què el primer estat és aquell en què ens adonem que tenim una necessitat concreta, i l’últim pas és comprar aquell producte o servei que necessitem, la compra a si. Aquest cicle o procés de compra no té a veure amb el fet de si la nostra botiga online disposa d’un checkout efectivo.Nos referim a entendre en quin nivell és millor invertir els recursos de la nostra marca.

Per comprendre millor aquest cicle de compra a internet ens ajudem del següent gràfic:

Cada estat del procés de compra es pot relacionar amb una tècnica en Màrqueting Online en concret i és molt interessant ser conscient si invertirem els recursos a la captació d’un públic en un moment o un altre.

En primer lloc tots ens donem compte en un moment donat que tenim una necessitat de compra d’alguna cosa … Com per exemple comprar unes sabates noves per a un casament d’un amic o un familiar perquè t’adones que només tens al teu armari sabatilles esportives o un casc nou per a la nostra moto ja que fa quinze anys que vas amb el mateix i és el moment de comprar un de nou. Es basa en la determinació de la necessitat.

En un segon nivell el que farem és informar-nos, investigar a internet a través de blocs qual és l’últim crit en sabates o que és millor comprar un casc integral o un de parcial per estar fresquet a l’estiu, etc …

És a tes punt on el contingut és el rei i en el qual les marques amb productes o serveis molt específics poden disposar d’un avantatge competitiu enorme respecte a la seva competència. Disposar d’un bloc informatiu sobre els nostres productes o serveis és la manera de captar als teus clients en aquest nivell del procés de compra.

Els usuaris quan busquen informació no volen inputs de venda sinó consells pràctics que els ajudin a prendre la millor decisió sobre un tema concret.

El tercer nivell es caracteritza per ser la fase en què l’usuari ja disposa de la informació necessària per fer la compra, ja que coneix que alternatives té al mercat. És en aquest moment en què l’usuari sap el que vol i pren una decisió en base poques opcions, les que més li convencen. Si recuperem l’exemple de les sabates … “Vull unes sabates amb cordons i clàssics, són elegants i atemporals, no com aquells que vaig veure en aquest bloc amb aquesta sivella tan horrorosa … i si van ha ser negres!”.

L’última fase és l’acció, en què l’usuari troba i compra les seves sabates negres i elegants. És en aquest punt on el SEM (el pagament per clic) juga un paper molt important, lògicament amb variables com el preu, la confiança que li dóna la botiga a la qual ha aterrat i diversos factors que declinen la balança cap a un producte o un altre .

És molt important conèixer el clicle de venda i saber en quin punt o punts del procés ha d’entrar la nostra estratègia de màrqueting. Les característiques del producte, el seu mercat i tècniques d’anàlisi ens ajudaran a prendre aquesta decisió. És si dubte una de les primeres fases que ha de seguir un projecte amb garanties d’èxit.

Si necessites més informació sobre aquest tema no dubtis en contactar amb nosaltres.