Un bon packaging ha de transmetre emocions que reforcen els vincles amb el teu client. Ha de marcar la diferencia a la vegada que compleix la seva funció pràctica.

El packaging o embalatge de productes és el procés de disseny, avaluació i producció que se centra a contenir, protegir, informar i vendre un producte. És un procés creatiu que es fonamenta amb la sostenibilitat, requisits tècnics i el bon disseny. Tot plegat per esdevenir en un embalatge únic i eficaç.

El disseny de l’embalatge és un element clau de branding i ha de correspondre amb l’estratègia de marca i amb els seus valors.

El packaging és l’eina que té el client potencial per fer-se una idea del producte i moltes vegades és el primer contacte amb la marca.

El disseny de l’embalatge d’un producte hauria de coincidir amb el posicionament de marca i ha d’arribar i emocionar als nostres clients potencials. És per això que hem de conèixer la seva sensibilitat i els seus gustos.

No és el mateix dissenyar un packaging per un producte de consum com pot ser una ampolla d’aigua on els valors a transmetre són molt diferents què dissenyar un embalatge per un producte cosmètic o sanitari.

El segment del producte no és l’únic factor a tenir en compte. Reflectir que el producte és més barat que la competència, que és ecològic o que és un producte d’origen són alguns dels beneficis als que pot donar resposta un bon disseny de packaging.

El disseny de packaging ha de centrar-se en un disseny formal però també ha de donar resposta al disseny funcional, que alhora pot aconseguir transmetre els valors que volem comunicar al nostre consumidor.

El disseny formal té en compte aspectes practics:

  • La composició del producte
  • La mida i la forma
  • El pes i la densitat
  • La seva fragilitat i resistència
  • La capacitat de compressió i vibració (té molt que veure amb la distribució)
  • La llum i la humitat

El disseny formal ha d’aportar idees pràctiques i originals per solucionar qualsevol aspecte que tingui relació amb el producte. Un packaging pràctic facilita la vida del consumidor i en conseqüència esdevé un avantatge competitiu respecte la competència.

Escollir els materials adients i aconseguir un preu unitari just. Per garantir-ho es necessàri treballar estretament amb impremtes i fabricants d’embalatge i anticipar-nos a possibles entrebancs en el procés de producció. Treballar conjuntament amb el fabricant garanteix que el disseny es faci realitat. Conèixer les opcions que podem trobar i fer proves o maquetes que ens ajudin a concebre i millorar l’embalatge.

Hi ha tres tipus de packaging. Tenen una relació directe amb el producte:

  1. Packaging primari És el que té contacte directe amb el producte.
  2. Packaging secundari Embolcalla l’embalatge primari.
  3. Packaging terciari És el conjunt de caixes o embalatges que facilita la manipulació i el transport.

És molt important tenir en compte que la sostenibilitat és un factor cabdal a l’hora de concebre i dissenyar un embalatge. Aquest fet pot reduir els tres nivells de packaging a un de sol i reduïr els costos en gran mesura.

Si vols que vestim el teu producte:

Contacta amb nosaltres