Disseny de packaging personalitzat

El disseny del packaging personalitzat o disseny d’embalatge de productes és el procés de disseny, avaluació i producció que se centra a contenir, protegir, informar i motivar als possibles clients a comprar un producte.

El packaging és un procés creatiu que es fonamenta amb la sostenibilitat. Amb els requisits tècnics i el bon disseny. Tot plegat per esdevenir en un embalatge únic i eficaç.

Un bon packaging personalitzat ha de transmetre emocions que reforcen els vincles amb el teu client. Ha de marcar la diferència i complir la seva funció pràctica.

El disseny d’embalatge d’un producte hauria de coincidir amb el posicionament de marca i ha d’arribar i emocionar als nostres clients potencials. És per això que hem de conèixer la seva sensibilitat i els seus gustos.

El disseny d’embalatge és un element clau de branding i ha de correspondre amb l’estratègia de marca i amb els seus valors.

No és el mateix dissenyar un packaging per un producte de consum, com pot ser una ampolla d’aigua, que dissenyar un embalatge per un producte cosmètic o sanitari. Els valors a transmetre són diferents.

El packaging és l’eina que té el client potencial per fer-se una idea del producte. Moltes vegades és el primer contacte amb la marca.

El segment del producte no és l’únic factor a tenir en compte. Reflectir que el producte és més barat que la competència, que és ecològic o que és un producte d’origen, són alguns dels beneficis als que pot donar resposta a un bon disseny de packaging.

El disseny formal tracta de reforçar aspectes pràctics com:

  • La composició del producte
  • La mida i la forma
  • El pes i la densitat
  • La seva fragilitat i resistència
  • La capacitat de compressió i vibració
  • La llum i la humitat

El disseny formal ha d’aportar idees pràctiques i originals per solucionar qualsevol aspecte que tingui relació amb el producte. Un packaging pràctic facilita la vida del consumidor, i en conseqüència, esdevé un avantatge competitiu respecte la competència.

Escollir els materials adients i aconseguir un preu unitari just. Per garantir-ho, és necessari treballar estretament amb impremtes i fabricants d’embalatge i anticipar-nos a possibles entrebancs en el procés de producció. Treballar conjuntament amb el fabricant garanteix que el disseny es faci realitat. Conèixer les opcions que podem trobar, i fer proves o maquetes, ens ajuda a concebre millorar l’embalatge.

El disseny de packaging ha de centrar-se en un disseny formal però també ha de donar resposta al disseny funcional, que alhora, pot aconseguir transmetre els valors que volem comunicar al nostre consumidor.

Hi ha tres tipus de packaging que tenen una relació directa amb el producte:

Packaging primari 

És el que té contacte directe amb el producte.

Packaging secundari 

Embolcalla l’embalatge primari.

Packaging terciari 

És el conjunt de caixes o embalatges que facilita la manipulació i el transport.

És molt important tenir en compte que la sostenibilitat, és un factor cabdal a l’hora de concebre i dissenyar un embalatge. Aquest fet, pot arribar a reduir els tres nivells de packaging a un de sol, i també, reduir els costos en gran mesura.

Si vols que dissenyem el packaging del teu producte:

Contacta amb nosaltres

5/5 - (2 votes)

Més serveis

Disseny

Treballem amb els nostres clients per crear imatge de marca mitjançant processos de disseny estratègic.

Continguts

Ajudem a comunicar-te correctament amb la teva audiència i mantenir un diàleg eficient i perdurable.

Digital

Desenvolupem pàgines web, eCommerce, aplicacions i productes digitals que defineixen la marca i connecten amb el nou consumidor.