Consells bàsics de naming per pensar noms d'empreses - DOC Barcelona

Consells bàsics de naming per pensar noms d’empreses

L’elecció del noms d’empreses (naming) no pot ser a l’atzar o respondre a preferències personals. Escollir el nom de la teva marca ha de ser un procés metòdic basat amb criteris inequívocs, i per descomptat tenint en compte els canals digitals.

El Naming és el procés creatiu que s’utilitza a l’hora d’escollir el nom de la marca o del producte.

Les tècniques més utilitzades de naming són els arquetips de Jung, definició de l’ADN de marca, brainstormings, creació de grups de discussió… En la majoria dels casos aquestes tècniques són inaccessibles per la majoria d’empreses per qüestions de temps i diners. És per això que en aquest post et donem una sèrie de pautes per escollir el nom de la teva marca.

En primer lloc, hem d’analitzar el territori de conversació de la marca. Aquest anàlisi determina la manera com el teu client arriba als productes o serveis que ofereix la teva empresa.

És molt important que el nom de la marca sigui fàcil de cercar i trobar a internet. Tanmateix, és aconsellable descartar qualsevol nom que no es trobi ràpidament sense vacil·lacions ni errors.

Per saber si el nom de la teva marca és eficient dins d’un entorn digital recomanem utilitzar eines d’anàlisi de paraules claus com Google Analytics o Google Trends i plataformes de monitoratge de xarxes socials.

Et recomanem namechk.com per comprovar la presència del nom de la teva marca a internet.

Es pot donar el cas que la creació de diferents identitats digitals per a cada un dels productes o serveis de l’empresa sigui una bona estratègia per augmentar l’especialització, i en conseqüència, ser més efectius a l’hora de posicionar en cercadors.

A continuació detallem alguns criteris bàsics que hauries de tenir en compte:

 • Brevetat 
  • El més apropiat és que el nom no tingui més d’una o dues paraules.
 • Fàcil lectura i pronunciació 
  • Cal tenir en compte que un nom no només es veu i es llegeix. També es pronuncia i s’escolta. Aconseguir un efecte acústic agradable. En moltes ocasions, l’acte de comprar exigeix a​​nomenar la marca, i en aquest aspecte el llenguatge i el radi d’acció de la marca és important.
 • Memorització visual i auditiva 
  • Escollir el nom de la teva marca ha de ser un procés que té molt en compte els gustos del teu target. Ha de ser fàcil de recordar tant en l’àmbit plàstic com fònic.
 • Associació i evocació 
  • És positiu que la teva marca s’associï al teu producte o servei.
 • Distinció 
  • Un bon nom identifica i diferencia una marca de la competència.

Validar la marca en entitats oficials de registre de noms comercials garanteix que no hi hagi empreses registrades amb el mateix nom.

Per registrar una marca dins l’estat espanyol has d’accedir a l’Oficina española de Patentes y Marcas. Des d’aquí podràs gestionar el registre en l’àmbit internacional.

Si necessites més informació:

Contacta amb nosaltres

3.5/5 - (6 votes)
3.5/5 - (6 votes)

Més articles