La veritat sobre el disseny de pàgines web - DOC Barcelona

La veritat sobre el disseny de pàgines web

El disseny de pàgines web (crear plataformes digitals per a empreses) està malentès per la majoria de gent i per moltes agències. Hi ha una gran quantitat d’informació a la xarxa que frivolitza sobre aquest tema.

Amb aquest article intentarem aportar una mica de llum al món de disseny de pàgines web, que està reservat en molts casos, per a companyies amb pressupostos grans.

Totes les empreses haurien de saber en major o menor mida el que és en realitat un projecte web amb garanties d’èxit.

Moltes vegades el disseny de pàgines web està dirigit únicament a generar ingressos a les empreses de desenvolupament web. Es busca constantment una reducció del temps de producció en contra a la qualitat del web dels seus clients. Molts desenvolupadors recomanen l’adaptació de plantilles predefinides. En la majoria de casos no són la millor opció: Disseny web específic Vs. Plantilles web

Fer el disseny de pàgines web que no aportin beneficis és molt fàcil i ràpid. Ara bé, fer un web competitiu no és tan fàcil. Això no vol dir que crear un web que aporti valor a la teva marca sigui una missió impossible.

Abans de fer una inversió per la creació d’un web hauríem de tenir en compte:

Per fer un web amb garanties és necessari fer uns passos previs. Bàsicament hauria de ser el resultat d’una estratègia i la resposta a la tercera pregunta que hauria de fer-se qualsevol marca: Com arribo als clients als que vull arribar?

Abans però és necessàri respondre dos preguntes essencials: Tinc alguna cosa a explicar? I per altra banda: Saps a qui explicar aquest relat? … És vital saber que vols aconseguir i com ho aconseguiràs i en conseqüència construir una estratègia digital eficaç.

Moltes empreses grans disposen de grups de treball i professionals molt qualificats que fan estudis de mercat, grups de discussió, definició de targets i altres metodologies complexes. Aquests processos garanteixen l’encert i resultats positius.

Hi ha mètodes d’anàlisi i planificació que sense ser una càrrega de feina inadmissible per estructures petites i mitjanes són molt efectives. Tota empresa hauria de tenir clar els seus objectius i com aconseguir-los.

Invertirem en el nostre web quan tinguem la seguretat que recuperarem la inversió i obtindrem beneficis. Per aquest motiu és necessari planificar i saber què pot oferir la teva marca, a qui va dirigida i com arribaràs als teus clients.

Coneguem amb brevetat alguns aspectes bàsics de l’entorn digital …

Els cercadors

Els principals cercadors com Google treballen per garantir que els usuaris trobin el que busquen.

El posicionament en cercadors és un equilibri entre el contingut, com s’exposa aquest contingut i la satisfacció que l’usuari obté amb el nostre contingut.

Cal remarcar que és necessari invertir recursos regularment per aconseguir resultats i que aquest procés no és immediat. Hi ha moltes maneres d’aconseguir resultats amb el nostre web sense una inversió astronòmica.

L’autoritat del teu web i la rellevància del contingut són els objectius primordials per als quals hauria de treballar la teva marca a internet.

Què és l’autoritat i la rellevància en cercadors?

Si el contingut del teu web és popular per a molts usuaris és quan la teva autoritat puja. És un dels principals criteris de posicionament a Google.

La rellevància del contingut d’un web és l’adequació del contingut del teu web en relació un criteri de cerca. Per millorar la rellevància del teu contingut no és necessari repetir  paraules clau moltes vegades … Actualment intervenen molts factors que bàsicament es centren en la qualitat del contingut però també amb la qualitat del teu web.

El contingut

El disseny de pàgines web, és entès com el procés de disseny, desenvolupament i manteniment de plataformes digitals. No és penjar un web i abandonar-lo a l’espera d’obtenir resultats.

La creació de contingut de valor per als usuaris és una tasca que ha de ser constant. Hem de concebre el nostre web com un ésser viu. En constant creixement i evolució.

El posicionament en cercadors és un equilibri entre l’interès del contingut, com s’exposa aquest contingut i la satisfacció que obté l’usuari amb aquell contingut.

El branding i la usabilitat

Abans de procedir al disseny de la pàgina web és necessari que la nostra marca tingui una identitat corporativa que va més enllà del logotip. Et recomanem que llegeixis aquest article: Hauria de tenir una estratègia de marca?

Convèncer als nostres usuaris és essencial per obtenir una venda o una captació. És per aquest motiu que el disseny ha de respondre a una intencionalitat determinada. Si no és així, l’experiència que tindrà l’usuari no serà bona i això és sinònim d’un abandonament instantani del nostre site.

La gran diferència és saber a qui ens dirigim. Cuidar a l’usuari i oferir en cada secció una experiència enriquidora.

En definitiva, no és recomanable dirigir les nostres energies al disseny d’un web si no ens hem fet algunes preguntes abans. Si no és així la inversió que farem serà totalment inútil.

Si necessites més informació:

Contacta amb nosaltres

4/5 - (4 votes)
4/5 - (4 votes)

Més articles