Escollir WordPress com a eina de desenvolupament web? - DOC Barcelona

Escollir WordPress com a eina de desenvolupament web?

Abans de començar és necessari fer un aclariment: WordPress no és l’única eina per al desenvolupament web. Hi ha casos que una programació a mida o l’elecció d’un altre CMS és la millor opció. En aquest article exposem els avantatges que té utilitzar WordPress i el perquè nosaltres escollim el CMS, en la majoria de casos, per dur a terme la creació de pàgines web.

En aquest article analitzarem quins valors positius té WordPress en relació als tres pilars que fonamenten el desenvolupament web: la programació, el disseny i el contingut.

La programació d’un web se centra, dins d’un àmbit tècnic, en les funcionalitats, les dades, l’estructura i els estils que conformen una pàgina web.

Per a molta gent que no té coneixements adquirits de programació, entén WordPress com una eina de codi obert. Però si profunditzem una mica més, descobrirem que WordPress també és un recurs vàlid per a desenvolupadors experts.

Els blogs de CNN o els de la revista TIME Magazine o la NASA, pàgines de referents com Vogue, Mercedes o sites promocionals de Rolling Stones estan dissenyades amb WordPress.

Qualsevol pàgina web necessita una “base tècnica” que fonamenta la programació. Per a molts desenvolupadors/res WP és una plataforma contrastada, fiable i gratuïta amb què construir els seus projectes web.

WordPress és una base de programació molt útil per al desenvolupament web. Ara bé, el desenvolupament web, com hem dit, no només se centra en la programació. A continuació analitzarem per què WordPress és una bona elecció en relació al disseny i als continguts.

El disseny és bàsic per garantir una bona experiència d’usuari/a. WordPress presenta unes característiques tècniques que afavoreixen una maquetació a mida i sense restriccions.

WordPress és molt conegut per les plantilles (templates). Aquesta és una opció molt popular entre els usuaris/es que volen crear el seu web. Però aquestes plantilles prefabricades no són, la majoria de vegades, una bona solució. No tenen la capacitat de cobrir totes les necessitats tècniques d’una pàgina i l’escalabilitat necessària per desenvolupar un projecte amb garanties (vegeu: Disseny específic Vs. Plantilles web).

Un dissenyador web professional sempre tindrà en compte el contingut de la pàgina i farà un estudi d’usabilitat i d’experiència d’usuari. El resultat d’aquest procés de treball no es pot comparar amb l’adaptació d’un disseny preestablert.

El disseny específic d’una pàgina web és més eficient i escalable. Un web 100% en línia amb les necessitats de la marca facilita la conversió.

Els continguts d’un web és tota la informació que es mostra en aquest, com per exemple, les entrades d’un blog, pàgines informatives de serveis o productes d’una botiga.

L’administrador/a d’un web hauria de poder modificar, afegir o eliminar els seus continguts de forma fàcil, eficaç i segura. Wordpress és el CMS (Content Management System) amb un nivell més alt de satisfacció per part dels usuaris/es en l’àmbit de gestió de continguts.

La principal necessitat a l’hora de fer un web, i en estreta relació als continguts, és el posicionament en cercadors SEO. Per posicionar un web correctament i amb garanties de permanència és necessari optimitzar els continguts del nostre web en relació al SEO. Aquesta tasca tan important s’anomena SEO on page i bàsicament són totes aquelles tasques que faciliten a Google indexar els teus continguts.

WordPress facilita molt les tasques d’optimització de continguts. Yoast, per exemple, és un dels millors mòduls que permet optimitzar els teus continguts dirigits al SEO de manera àgil i eficaç.

Per optimitzar correctament els continguts del teu web et recomanem que llegeixis el nostre article sobre SEO on page: “El SEO on page com a eix vertebrador d’un projecte web”.

Per acabar et donem 5 factors que resumeixen les raons per escollir WordPress per al desenvolupament del teu Web:

 • Facilitat d’ús
  • La interfície ha estat provada i millorada durant anys. Això ha permés evolucionar fins a un model entenedor i fàcil d’utilitzar.
 • Escalabilitat
  • Una pàgina construïda amb WordPress pot admetre qualsevol nombre d’usuaris i de contingut. Funciona per pàgines petites i per grans projectes.
 • Seguretat
  • Al ser el CMS més utilitzat significa que també és el que ha d’estar al capdavant de seguretat per no permetre atacs a les pàgines web.
 • Optimització de cercadors web
  • L’estructura de les pàgines és SEO Friendly, i a més, hi ha complements de SEO a disposició dels usuaris que milloren el posicionament en cercadors.
 • Personalització
  • L’estructura de programació de WordPress permet que sigui totalment personalitzable i que es pugui adaptar a qualsevol disseny.

Si necessites més informació sobre aquest tema no dubtis: 

Contactar amb nosaltres

5/5 - (2 votes)
5/5 - (2 votes)

Més articles