Disseny web específic Vs. Plantilles web - DOC Barcelona

Disseny web específic Vs. Plantilles web

Actualment moltes empreses escullen plantilles responsive en plataformes de venda de recursos digitals com ThemeForestcreative markettemplate monster … Són moltes les botigues en línia que ofereixen plantilles per wordpress, drupal, … Que qualsevol usuari pot comprar.

Plantegem el següent dilema: “Disseny web específic VS. Plantilles web “.

Les vendes d’aquestes plataformes s’han multiplicat i representen per a moltes empreses, fins i tot per a desenvolupadors, una opció barata i funcional per a la seva presència corporativa a la xarxa. Aquestes plantilles o themes adaptats per a tots els dispositius i amb un disseny predefinit poden ser un problema per a les empreses que volen diferenciar-se.

L’ús de plantilles predefinides condiciona l’escalabilitat, l’adaptació i el creixement d’un web. Podem determinar que la utilització de plantilles hauria d’estar limitada a microsites o landingpages. Quan es necessita una plataforma en línia professional ela millor opció és treballar un disseny personalitzat i amb un desenvolupament adaptable i obert.

Assumim que la competència en els mercats cada vegada és més aferrissada. És per això que a més de diferenciar-se com empresa és imprescindible diferenciar-se en en l’entorn digital. Si optem per una plantilla aparentment disposarem de certs avantatges però si ho analitzem amb més deteniment podem veure que hi ha molts aspectes que poden contaminar les necessitats reals de les empreses i els objectius que haurien de prioritzar en l’àmbit digital.

Qualsevol negoci hauria de tenir en compte que la diferenciació i l’adaptabilitat és primordial.

A continuació s’enumeren alguns aspectes negatius de les plantilles:

  1. Es poden trobar a la xarxa milers d’exemples en què l’elecció d’una plantilla és totalment contraproduent per a empreses del mateix sector. Pot passar que la nostra competència directa hagi escollit el mateix theme. Les plantilles més utilitzades pels usuaris són sempre les mateixes.
  2. Molts themes que es comercialitzen tenen errors que es fan evidents en l’aspecte responsive i el temps de personalització d’una plantilla pot excedir el temps de creació d’una web professional a mida.
  3. En la majoria de casos que es treballa amb una plantilla predefinida el disseny de la plantilla no correspon amb criteris encertats en l’àmbit de comunicació i disseny. No és el mateix un disseny per a una botiga de mobles que per a una botiga de venda de roba …
  4. Per altra banda el fet d’escollir una plantilla que aporta funcionalitats determinades (botiga online, directori, …) pot produir molts mals de cap a la llarga. Passa el mateix amb la implementació de plugins. En el moment solucionen el problema però a la llarga produiran errors que no permetran actualitzar les versions del CMS (WordPressPrestashop, …) això significa que perdrem capacitat de posicionament, ja que el SEO ve condicionat en alguns casos també per les versions del nostre CMS. Tampoc són beneficioses per l’estabilitat del projecte en cap cas.

Normalment la falta d’un assessorament professional en l’àmbit tècnic, d’usabilitat i de disseny crea confusions que resulten en sites que no són eficaços ni en l’àmbit funcional ni estètic.

Si necessites més informació sobre aquest tema no dubtis: 

Contactar amb nosaltres.

5/5 - (1 vote)
5/5 - (1 vote)

Més articles