Disseny de botigues online

Vols fer una botiga online i no saps per on començar? A continuació et donem les eines necessàries per posar el projecte en marxa.

El primer requisit per fer el disseny de botigues online és el més obvi: Tenir una pàgina web. Es pot ampliar una pàgina web ja existent afegint la botiga o bé es pot plantejar com un nou projecte començant des de zero.

El primer cas dependrà de molts factors. De la tecnologia amb què està feta la pàgina existent i de si és compatible amb la tecnologia de venda que es vol implementar.

Per exemple, si tenim una pàgina web feta amb WordPress, seria molt fàcil implementar una botiga, ja que WordPress és compatible amb eines de venda (WooCommerce). En tot cas, si no es té aquesta informació recomanem contactar amb un professional del desenvolupament web perquè ens informi de les possibilitats.

Hi ha moltes eines de venda online, les més populars són WooCommerce, Prestashop i Magento.

Utilitzar alguna d’aquestes eines és molt aconsellable, ja que al ser les més populars són les que disposen de més suport i complements (mòduls de funcionalitats).

Un cop tenim l’eina de venda s’ha de construir el web amb un objectiu: que a l’usuari li sigui fàcil i cómode comprar. El disseny web i els continguts ha de tenir en compte conceptes com el cicle de compra i ha de seguir unes pautes:

  1. Fer un estudi de les característiques del producte per tal que el disseny les reflecteixi. La fotografia professional és fonamental per obtenir aquest objectiu.
  2. Donar confiança. Un disseny professional, una bona usabilitat i experiència farà que l’usuari tingui la confiança necessària amb la teva botiga per comprar els teus productes.
  3. Captar l’atenció de l’usuari i dirigir-la als productes o pantalles de venda mñes convenients.

A més del disseny són molt importants les funcionalitats. Per això cal fer-se preguntes com:

Vols vendre serveis o productes? Si vens productes i els vols enviar a domicili hauràs de comptar amb una empresa de transport. També hauràs d’oferir a l’usuari informació d’aquest enviament com el tipus i el preu.

Quins mètodes de pagament vols acceptar? Pots acceptar pagaments mitjançant transferència bancaria o bé pagament amb targeta o Paypal. Aquests tindran requisits més específics. Per pagar amb targeta s’ha de sol·licitar una passarel·la de pagament Virtual (TPV) al teu banc. Aquest servei i el d’empreses com Paypal a més tenen comissions que hauràs de tenir en compte.

Aquí és on tenen importància els complements. A les empreses de transport, bancs o empreses de transaccions en linea com Paypal els interessa tenir una connexió fàcil amb les eines de venda més popular. D’aquesta manera, si escollim per exemple WooCommerce, tindrem complements que integraran el pagament de targeta de crèdit de forma eficient i segura.

Una botiga ben construïda tenint en compte tot això garanteix una bona base. Però per vendre és necessari que la botiga arribi a potencials clients. Per això haurem de considerar serveis de millora de posicionament a cercadors o bé fer una inversió en publicitat (SEM). En qualsevol dels dos casos per tenir èxit cal tenir una estratègia de venda per tal que la inversió sigui eficient.

Si necessites més informació al respecte contacta amb nosaltres.

5/5 - (1 vote)

Més de digital

Més serveis

Disseny

Treballem amb els nostres clients per crear imatge de marca mitjançant processos de disseny estratègic.

Continguts

Ajudem a comunicar-te correctament amb la teva audiència i mantenir un diàleg eficient i perdurable.

Digital

Desenvolupem pàgines web, eCommerce, aplicacions i productes digitals que defineixen la marca i connecten amb el nou consumidor.